Slideshow

Friday, February 4, 2011

kakak ku kahwin lagi !


kakak ku kahwin lagi ?? hishh mengarut je title kali ni.
kakak ak kahwin pon belom lagi. haha
sebenarny kakak yg ak mksudkn ialah kakak yg ak kenal mase time skolah menengah dulu2..
tp bukanla kahwin utk kali kedua oke. first time marriage je. title je lebih ni..haha sory2
kakak azmanie or lebih mesra ak panggil kak wanie je adalah lebih kpda tutor ak dkt skolah dulu..
ak n geng memang rapat dngan dia coz dia merupakan pembantu makmal komputer kt skolah kami..
kebetulan ak merupakan seorg pelajar cemerlang yg mngambil subjek ICT ataupon INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY.. lagi la kerap ak berada d makmal komputer maka lagi la kami selalu jumpa..cehh .haha
dia jugalh yg selalu mnceriakn makmal komputer kami selain drpda cikgu ICT kesygn ak...
ishh..ak ni dah lari dari tajukk nii... undur balek~
okey..harini tanggal 3 februari 2011 ak telah dijemput untk mnghadiri mjlis kahwin kak wanie..
mule2nya ak terkejut jgk coz tahu yg dia nk kahwin...al maklumlah tuannya masih muda kan..hehehe~
harinni jga buat kali pertama ak rase ak mnjadi seorang yg punctual..haha
kenapa? perjalanan yg ak handle kali ni tiada delay gara2 kelewatan ak sendiri...haha
biasa org akn menunggu ak sejam baru ak sampai..haha
trip ke rumah kak wanie kali ini disertai oleh ak, ecah, zira, syarah, and naye...
ofcoz la ak yg memandu kenderaan ny cz im the one who got license..hehe poyo.
dalam pukul 2 kitorg bertolak dn mngambil mase satu setengah jam utk sampai (gara2 tersesat)
jalan yg senang jd payah cz tersalah  msuk lorong je..
bersusah la balek nk cari jaln..haha kelakar..berpeluh peluh ktorg utk smpai ke rumah pengantin je..
smpai je lokasi iaitu KADOK(dalam daerah kota bharu) kami trus cari bunga mangga yg simbolik dngn mjlis perkahwinan...akhirny jumpa dan ia membawa kami terus ke rumah pengantin. :)
then park la kereta, ambik hadiah dlm boot dan terus mnghala ke rumah..




smpai je kami dijemput oleh org tua kak wani(mak dia lah)
pengantin ketika itu sedang makan maka kami x mahu gngu so kami tnggu la merka dulu...
kak wanie n her husnband sedondong sama2 kecik sma2 comel mngenakan baju pengantin rona hijau daun pisang.. sungguh tenang nmpak ny raja sehari..!
memang sah org kate kalu org berkahwin mukany berseri seri..
kak wanie pn mempelawa la kami makn..dia pon tak menang tangan melayan tetamu yg hadir!
sesudah makn ak n geng pon berborak la dulu kt ctu buat mcm kt kedai mamak..haha
bila punggung terasa panas maka paham2 la nk balek..
sblm tu kitorg bergammbr dulu ngn pengantin..
bukan gune henset oke! jurugambar professional yg berbayar ambikkan.. nnt lah ak mntak ngn kak wanie gmbr tu..maka posing la kitorg mngalahkan pasangan pengantin sndiri..HAHA!
tak lupa jga tuan rumah telah bagi ole2 @ sisa yang comel sbgai tanda kenangan sblm kitorg pulang...


langkah kaki dan cabut! sekian :D
Selamat Pengantin Baru Kak Wanie & Abg Mie !!

1 comment: