Slideshow

Wednesday, February 16, 2011

fun fair ...




funfair.pernah pergi x? tmpat utk beriang ria yg murah menarik! haha
msa kecik2 dulu korang msti suka g funfair kn ? sama ler cm ak.haha
mlm khamis yg lepas.. ak ade la jejejejejalan kt funfair sunyi d kuala pilah. haha
kenapa ak ckp sunyi sbb xramai sngt org kot kt ctu.. tp walau sunyi pon ktorg mmg have funn habis!
xde org la baru best nk giler2. haha

p/s : sblm korang tua2 nnti kan baek korang cepat2 g funfair cz nnti malu la plak tua2 nak naek buwai..hohoho (kalau eyes on malaysia yg ade dulu tu xpe la org tua naek pon) hahaha..

benda yg memeningkan orang!

naek buwai senget


game penipu.

sunyi kan kawasan funfair??



get ready nk dpt hadiah. HAHA

maen susah2.dpt pistol mainan je !

Thursday, February 10, 2011

asigment quiz test !

fuhhh. abis holiday ni bertambun asgmnt n quiz ak dpt. haha (ade yg sblm holiday ag)
dah la bleh dikatakan mulanya minggu baru ni tiap2 minggu ak akan ade test..huuhh
letih skang coz xleh tidoo dah..haha karut
neway, benda2 kecik n alah mcm ni lah kite kena score coz ia mempengaruh markah akhir tau..
carry mark ni sboleh boleh nya score manyak2..baru dpt tinggi tyme final..hehe
bagi markah final tu, dia akan ambil 10% quiz 10%asgmnt&lab report, 30% test dan akhirnya barula 50% final exam. tengok. sume markah2 lekeh ni penting kan.. so score la..


ni  soalan yg senang je. hihi

pesanan : satu je yg xleh ade kalau kita nk berjaya iaitu malas.
sesekali jngan rasa malas tau. otherwise we will distract from our goal..(cehh speaking plak)
ak pon skang da ade rase malas. ya Allah, minta dijaohkan. tolonglah hamba mu ini.
malas ni mmg la racun. jaohkan ye teman2.

dah2, nk g wat asigmnt ni.. baibai <3

Friday, February 4, 2011

kakak ku kahwin lagi !


kakak ku kahwin lagi ?? hishh mengarut je title kali ni.
kakak ak kahwin pon belom lagi. haha
sebenarny kakak yg ak mksudkn ialah kakak yg ak kenal mase time skolah menengah dulu2..
tp bukanla kahwin utk kali kedua oke. first time marriage je. title je lebih ni..haha sory2
kakak azmanie or lebih mesra ak panggil kak wanie je adalah lebih kpda tutor ak dkt skolah dulu..
ak n geng memang rapat dngan dia coz dia merupakan pembantu makmal komputer kt skolah kami..
kebetulan ak merupakan seorg pelajar cemerlang yg mngambil subjek ICT ataupon INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY.. lagi la kerap ak berada d makmal komputer maka lagi la kami selalu jumpa..cehh .haha
dia jugalh yg selalu mnceriakn makmal komputer kami selain drpda cikgu ICT kesygn ak...
ishh..ak ni dah lari dari tajukk nii... undur balek~
okey..harini tanggal 3 februari 2011 ak telah dijemput untk mnghadiri mjlis kahwin kak wanie..
mule2nya ak terkejut jgk coz tahu yg dia nk kahwin...al maklumlah tuannya masih muda kan..hehehe~
harinni jga buat kali pertama ak rase ak mnjadi seorang yg punctual..haha
kenapa? perjalanan yg ak handle kali ni tiada delay gara2 kelewatan ak sendiri...haha
biasa org akn menunggu ak sejam baru ak sampai..haha
trip ke rumah kak wanie kali ini disertai oleh ak, ecah, zira, syarah, and naye...
ofcoz la ak yg memandu kenderaan ny cz im the one who got license..hehe poyo.
dalam pukul 2 kitorg bertolak dn mngambil mase satu setengah jam utk sampai (gara2 tersesat)
jalan yg senang jd payah cz tersalah  msuk lorong je..
bersusah la balek nk cari jaln..haha kelakar..berpeluh peluh ktorg utk smpai ke rumah pengantin je..
smpai je lokasi iaitu KADOK(dalam daerah kota bharu) kami trus cari bunga mangga yg simbolik dngn mjlis perkahwinan...akhirny jumpa dan ia membawa kami terus ke rumah pengantin. :)
then park la kereta, ambik hadiah dlm boot dan terus mnghala ke rumah..




smpai je kami dijemput oleh org tua kak wani(mak dia lah)
pengantin ketika itu sedang makan maka kami x mahu gngu so kami tnggu la merka dulu...
kak wanie n her husnband sedondong sama2 kecik sma2 comel mngenakan baju pengantin rona hijau daun pisang.. sungguh tenang nmpak ny raja sehari..!
memang sah org kate kalu org berkahwin mukany berseri seri..
kak wanie pn mempelawa la kami makn..dia pon tak menang tangan melayan tetamu yg hadir!
sesudah makn ak n geng pon berborak la dulu kt ctu buat mcm kt kedai mamak..haha
bila punggung terasa panas maka paham2 la nk balek..
sblm tu kitorg bergammbr dulu ngn pengantin..
bukan gune henset oke! jurugambar professional yg berbayar ambikkan.. nnt lah ak mntak ngn kak wanie gmbr tu..maka posing la kitorg mngalahkan pasangan pengantin sndiri..HAHA!
tak lupa jga tuan rumah telah bagi ole2 @ sisa yang comel sbgai tanda kenangan sblm kitorg pulang...


langkah kaki dan cabut! sekian :D
Selamat Pengantin Baru Kak Wanie & Abg Mie !!

Thursday, February 3, 2011

lepak @ TRW cafe @ KTC


cehhh..
harini dngn bangganye ak pergi la lepak kt the red warrior cafe kt kota bharu.haha
kedai tu sbnrnya bersempenakn khas pasukan bola sepak kelantan iaitu the red warrior yg semakin melonjak naek.. GOMO KELATE GOMO !!
kedai dia memang exclusive dan menarik. semuanya bertemakan bola dan pasukan the red warrior..
kalau korang biasa ngn kota bharu, korang mmg mudah je nk cari kedai tu coz dia berhampiran stadium sultan muhammad ke-IV je.. dari jaoh ponn dah bleh nampak kedai ni yang menyerlah dengan warne MERAH trw.

bagi pilihan makanan, memang terdapat bnyak pilihan makanan tak kira lah dari kelantan delight hingga ke western food..semua mknn dia pon terselit fasal2 bola..memang maknn bola lah...haha
contoh yg eastern ialah nasi lemak ayam tanah merah manakala yang western nye ialah chicken chop khairul fahmi (nama keeper gol kelantan)...haha nama pemain kt belakang tu yang penting..

tapi satu perkara je yg ak x suka tntang kedai  ni, HARGA nya.. agak terlampau cikit..hehe
mmg  la cafe nmpak mcm 5 star.. tp klu si pokai mcm ak ni pergi memang lah xkenyang makan kt ctu..hahaaa
segelas milo ais pon berharga 3henggit mnkala kalau ais tambah 50sen la jadi rm3.50...
tu baru mnuman biasa, kalau juice plak berharga 6henggit lebih.. hehe
so nk g makan kt ctu bawak la pitis(duit) banyak2 oke.. :)




  gambar yang sempat diambil !

Tuesday, February 1, 2011

Bucit Bulat Bergote: gilew2 aq d kolej....,

Bucit Bulat Bergote: gilew2 aq d kolej....,: "urmmmm ni daaa start nk citew psal khidupan aq kat kolej nie...first time aq msk kolej bw brng punya lah byk sampai tingkat 4 sri pilah 2 ni..."


agak lawak plak bila ak bace post member ak ni..hehe..
maklumlah ak sendiri pon x thu ak ni cmner..ye ker cmtu?? hehe
din.. semoga persahabatan kita semua berkekalan, insyaAllah. hidup sp2.47 !! keh3