Slideshow

Sunday, May 29, 2011

BBQ @ Tok Bali


Tok Bali ? tahu x kt mane ?sebuah kawasan perikanan di daerah pasir putih Kelantan. Dan terdpt bnyak pantai2 yg menarik di kawasan tersebut antarany pantai semerak dan pantai bisikan bayu.
Sebenarny, hishh, malu nk ckp.. oke, mula2, pernah radio HITZ fm ? hehe.. mesti la pernah kan.
so, in the same time, mesti pernah dngr iklan pasal pantai yg agak tercemar di kelantan kan ?
ak pn sbnrny agak stuju dngn radio tersbt. ape x nye, pantai2 kt kelantan skang makin tercemar. Maksud ak tercemar ni bukan air yg kt pantai tercemar tp persisiran pantai ny yang kotor dngn sampah sarap. memang agak kecewa dengan keadaan ini. makna taknya, negeri sendiri kan.

dah2, nk ckp pasal bbQ ak plak. seminggu sblm berakhirny cuti semester ni. ak n the geng plan buat gathering kt pantai. Ini anjuran ak dan syarah ye, kalau kitorg x anjur nampaknya xde gathering la cuti sem ni. ah, bermula pada awal pagi lagi dimana aku diberi harapan utk bngun awal dan menjemput rakan2 yg menaiki kereta ak. lebih kurang pukul 12 (hehhee) barulah smpai ke pantai tok bali. gathering kali ini disertai oleh hanya 13 org je. hehe *sume sibuk lah. 
tu je lah nk ckp. xde mood nk tulis panjang skang.. let the photo speak ye.












lepak kt kb mall dulu sblm pulang. hehe





OH ! terlupa nk bgtahu, jika ingin berkunjung ke pantai yang menarik di kelantan. berkunjunglah ke Pantai Cahaya Bulan dan Pantai Irama ye. disitu sangt menarik.

Wednesday, February 16, 2011

fun fair ...




funfair.pernah pergi x? tmpat utk beriang ria yg murah menarik! haha
msa kecik2 dulu korang msti suka g funfair kn ? sama ler cm ak.haha
mlm khamis yg lepas.. ak ade la jejejejejalan kt funfair sunyi d kuala pilah. haha
kenapa ak ckp sunyi sbb xramai sngt org kot kt ctu.. tp walau sunyi pon ktorg mmg have funn habis!
xde org la baru best nk giler2. haha

p/s : sblm korang tua2 nnti kan baek korang cepat2 g funfair cz nnti malu la plak tua2 nak naek buwai..hohoho (kalau eyes on malaysia yg ade dulu tu xpe la org tua naek pon) hahaha..

benda yg memeningkan orang!

naek buwai senget


game penipu.

sunyi kan kawasan funfair??



get ready nk dpt hadiah. HAHA

maen susah2.dpt pistol mainan je !

Thursday, February 10, 2011

asigment quiz test !

fuhhh. abis holiday ni bertambun asgmnt n quiz ak dpt. haha (ade yg sblm holiday ag)
dah la bleh dikatakan mulanya minggu baru ni tiap2 minggu ak akan ade test..huuhh
letih skang coz xleh tidoo dah..haha karut
neway, benda2 kecik n alah mcm ni lah kite kena score coz ia mempengaruh markah akhir tau..
carry mark ni sboleh boleh nya score manyak2..baru dpt tinggi tyme final..hehe
bagi markah final tu, dia akan ambil 10% quiz 10%asgmnt&lab report, 30% test dan akhirnya barula 50% final exam. tengok. sume markah2 lekeh ni penting kan.. so score la..


ni  soalan yg senang je. hihi

pesanan : satu je yg xleh ade kalau kita nk berjaya iaitu malas.
sesekali jngan rasa malas tau. otherwise we will distract from our goal..(cehh speaking plak)
ak pon skang da ade rase malas. ya Allah, minta dijaohkan. tolonglah hamba mu ini.
malas ni mmg la racun. jaohkan ye teman2.

dah2, nk g wat asigmnt ni.. baibai <3

Friday, February 4, 2011

kakak ku kahwin lagi !


kakak ku kahwin lagi ?? hishh mengarut je title kali ni.
kakak ak kahwin pon belom lagi. haha
sebenarny kakak yg ak mksudkn ialah kakak yg ak kenal mase time skolah menengah dulu2..
tp bukanla kahwin utk kali kedua oke. first time marriage je. title je lebih ni..haha sory2
kakak azmanie or lebih mesra ak panggil kak wanie je adalah lebih kpda tutor ak dkt skolah dulu..
ak n geng memang rapat dngan dia coz dia merupakan pembantu makmal komputer kt skolah kami..
kebetulan ak merupakan seorg pelajar cemerlang yg mngambil subjek ICT ataupon INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY.. lagi la kerap ak berada d makmal komputer maka lagi la kami selalu jumpa..cehh .haha
dia jugalh yg selalu mnceriakn makmal komputer kami selain drpda cikgu ICT kesygn ak...
ishh..ak ni dah lari dari tajukk nii... undur balek~
okey..harini tanggal 3 februari 2011 ak telah dijemput untk mnghadiri mjlis kahwin kak wanie..
mule2nya ak terkejut jgk coz tahu yg dia nk kahwin...al maklumlah tuannya masih muda kan..hehehe~
harinni jga buat kali pertama ak rase ak mnjadi seorang yg punctual..haha
kenapa? perjalanan yg ak handle kali ni tiada delay gara2 kelewatan ak sendiri...haha
biasa org akn menunggu ak sejam baru ak sampai..haha
trip ke rumah kak wanie kali ini disertai oleh ak, ecah, zira, syarah, and naye...
ofcoz la ak yg memandu kenderaan ny cz im the one who got license..hehe poyo.
dalam pukul 2 kitorg bertolak dn mngambil mase satu setengah jam utk sampai (gara2 tersesat)
jalan yg senang jd payah cz tersalah  msuk lorong je..
bersusah la balek nk cari jaln..haha kelakar..berpeluh peluh ktorg utk smpai ke rumah pengantin je..
smpai je lokasi iaitu KADOK(dalam daerah kota bharu) kami trus cari bunga mangga yg simbolik dngn mjlis perkahwinan...akhirny jumpa dan ia membawa kami terus ke rumah pengantin. :)
then park la kereta, ambik hadiah dlm boot dan terus mnghala ke rumah..




smpai je kami dijemput oleh org tua kak wani(mak dia lah)
pengantin ketika itu sedang makan maka kami x mahu gngu so kami tnggu la merka dulu...
kak wanie n her husnband sedondong sama2 kecik sma2 comel mngenakan baju pengantin rona hijau daun pisang.. sungguh tenang nmpak ny raja sehari..!
memang sah org kate kalu org berkahwin mukany berseri seri..
kak wanie pn mempelawa la kami makn..dia pon tak menang tangan melayan tetamu yg hadir!
sesudah makn ak n geng pon berborak la dulu kt ctu buat mcm kt kedai mamak..haha
bila punggung terasa panas maka paham2 la nk balek..
sblm tu kitorg bergammbr dulu ngn pengantin..
bukan gune henset oke! jurugambar professional yg berbayar ambikkan.. nnt lah ak mntak ngn kak wanie gmbr tu..maka posing la kitorg mngalahkan pasangan pengantin sndiri..HAHA!
tak lupa jga tuan rumah telah bagi ole2 @ sisa yang comel sbgai tanda kenangan sblm kitorg pulang...


langkah kaki dan cabut! sekian :D
Selamat Pengantin Baru Kak Wanie & Abg Mie !!

Thursday, February 3, 2011

lepak @ TRW cafe @ KTC


cehhh..
harini dngn bangganye ak pergi la lepak kt the red warrior cafe kt kota bharu.haha
kedai tu sbnrnya bersempenakn khas pasukan bola sepak kelantan iaitu the red warrior yg semakin melonjak naek.. GOMO KELATE GOMO !!
kedai dia memang exclusive dan menarik. semuanya bertemakan bola dan pasukan the red warrior..
kalau korang biasa ngn kota bharu, korang mmg mudah je nk cari kedai tu coz dia berhampiran stadium sultan muhammad ke-IV je.. dari jaoh ponn dah bleh nampak kedai ni yang menyerlah dengan warne MERAH trw.

bagi pilihan makanan, memang terdapat bnyak pilihan makanan tak kira lah dari kelantan delight hingga ke western food..semua mknn dia pon terselit fasal2 bola..memang maknn bola lah...haha
contoh yg eastern ialah nasi lemak ayam tanah merah manakala yang western nye ialah chicken chop khairul fahmi (nama keeper gol kelantan)...haha nama pemain kt belakang tu yang penting..

tapi satu perkara je yg ak x suka tntang kedai  ni, HARGA nya.. agak terlampau cikit..hehe
mmg  la cafe nmpak mcm 5 star.. tp klu si pokai mcm ak ni pergi memang lah xkenyang makan kt ctu..hahaaa
segelas milo ais pon berharga 3henggit mnkala kalau ais tambah 50sen la jadi rm3.50...
tu baru mnuman biasa, kalau juice plak berharga 6henggit lebih.. hehe
so nk g makan kt ctu bawak la pitis(duit) banyak2 oke.. :)




  gambar yang sempat diambil !

Tuesday, February 1, 2011

Bucit Bulat Bergote: gilew2 aq d kolej....,

Bucit Bulat Bergote: gilew2 aq d kolej....,: "urmmmm ni daaa start nk citew psal khidupan aq kat kolej nie...first time aq msk kolej bw brng punya lah byk sampai tingkat 4 sri pilah 2 ni..."


agak lawak plak bila ak bace post member ak ni..hehe..
maklumlah ak sendiri pon x thu ak ni cmner..ye ker cmtu?? hehe
din.. semoga persahabatan kita semua berkekalan, insyaAllah. hidup sp2.47 !! keh3

Monday, January 31, 2011

lepak KB ngn din.

semalm kemain lg bosan ak duk umah.tanpa berfikir pnjang ak ambik kunci krete dan trus kluar rumah..
jalan punya jalan. akhirny terlintas la nk g jalan2 kb.
ape lagi ak trus la text din ckp ak nk g sane..
dlm kul 10 mlm ak gerak smpai la dlm mase 3o minit..

tunggu din pon satu hal, lame nk mapos..
akhirnya dia dtg la dengan kapcai rocket atuknya..hahaha
tergelak kejap.. dia pom x abis2 ckp ak gile dtg KB
mlm2..
rilek er, mcm la ak x biasa..hehehe
selepas din park moto kt tepi msjid..kitorg lancau la bergerak laju naek krete ak..
mula2, kitrg pusig kb cari cafe.. tp pusinng2 bukan maen lame..
last2, lepak la dekat cafe berhampiran ridel hotel ya
ng ade wifi..haha
cari port nk onlinne je..keh3



dekat oriental cafe. (buruk ckit cz duk blakng)haha

sbnrnya mlm tu ak nk g makan mcd tp oleh kerana masing2ade 10henggit je dlm poket..
maka x jadi la...xkan nk g minum air je kan,..
x cilap ak, cafe yg dekat ridel hotel tu nma dia oriental
cafe.. pernah pergi x??haha
mula2 msuk penuh ngn org cina je..ciap ngn tanglong ape tersangkut kt bumbung..
memng sah la ni cafe cina coz tauke dia pon cina..
ak mmg da xjadi nk lepak kt ctu.. tp telah diyakin kn din yg cafe tu halalan toyyiba..
lgpn kbnyakkn pekerja cafe dia org melayu..lebih oke dari mamak kot..
ak pon order la feveret ak milo ais..hehe dengan roti bakar..
din poyo je mkn western ngn mnum tongkat ali..perhh..haha
tiba2, si din ni runsing la ak kapcai atuknya..
ape lagi off la kejap fb then pinjam moto member din yg kerja kt cafe tu..
ak follow la din balek hantar kapcai ny.. kem bali ke cafe..
kt cafe tu online je fb kerja ak..chat la ngn si anis..x abis cari gadoh..baby betul..wth..haha
lepak la smpai nk pukul 2 malam then gerak menyusuri mlm2 sepi kt kb..cehh..haha

pusing pnya pusing, ak pon menuju la ke pantai cahaya bulan.. nk ambik angin pantai...
mlm2 kt pantai best giler..sejuk giler dan ombak nye perhh..nk pecah2 batu..
lepak bleh 5,6 minit then trus balek KB balek..x kea kerja gila..merayau malam2..
sampai je kb ktorg lepak plak kt tepi sungai kelate ber
hampiran tesco..
saje je borak kt.. bygkn ak ngn din je konfem org pikir bkn2..lantak la..
then nk ajak sape ag yg uitm n9 yg duk klate lepak ngn kitrg kt kb ni..hahaha
sblm ak beransur balek..singgah la 7e kt depan semenza 2..skolah din dlu..
nk mnum slurpee tp da abis...mnum je la air tin..haha
lama gk dk dpn 7e tu.. rasa mcm org xde rumah plak..(
sejak bila al rsa cmtu eh?)
dkt2 pukul 4 pagi ak hntr din pulang...msuk la perut2 k
g bru smpai..haha (sorry din)


depan 7e sblm balek


otw balek yg gelap!

then ak terus lancar balek ke tanah merah so
rang2..
best gak drive mlm2 sorang..byangkan xde kete sbijik po
n sepanjang ak balek tu yg panjangny almost 48km...dah la radio rosak..dnr lagu kt henpon je la..
seriau gk coz jln mmg sunyi giler..kesik kalau orghe klate kate..
ape lagi ak pecut la laju2..ade gak nk smpai 140km/j..haha
naseb abek xde ape2..alhamdullillah..
dalam 4stngh pagi lebih2 ak sampai la umah..
smpai x terus tido, tp bkn fb jap..update status..haha

aii..ni la kisah berpeleseran yg xde faedah..
neway sume itu pengalaman..

terlelap la smpai pg..wslm!

Sunday, January 30, 2011

plan untuk midterm holiday

emm..memandangkan cuti ni seminggu je.
so ak rase xlah banyak sngt yg bleh ak buat..haha

so, plan punye plan ak dapat la 2,3 perkara yg ak nk buat cuti yg pendek ni..
antarany ;
  1. picnic kt PCB
  2. usha2 KB
  3. cari barang kt r.panjang.
  4. jalan2 wakaf che yeh ngn din(housemate)
  5. trip ke terengganu dengan classmate
  6. lepak2 mlm2 ngan geng2 lame.
  7. tolong adik2( hahaha abg yg bagus)
kite tngk samaade plan ak ni berjalan ke x..
haha..seiingt ak, ak ni kuat tido so mngkin bnyak aktivit dtukar kpd tido..hahaha
oh tidak! x mngkin..cuti yg sikit ni ak akn mnfaat kn sepenuhny berada di kelantan..
bukan di bilik ak je..haha

Friday, January 28, 2011

balek kelantan !

harini setelah 31 hari ak berada d uitm kolo pilah dan akhirnya cuti buat kali pertamanya..haha
midsem holiday ni mestila ak nk balek kg kn.da lame x balek umah.. komfem r rindu..

dalam otak dah mcm aktiviti ni nk buat kt umah.
tp xpe lah coz ak xnak cite ag..nt ak cite kemudian..

housemate2 ku yg sume dah balek awal kecuali ak, panjang n din..
agak sedih gak berpisah ngn member yg dah seperti fmily sendiri..hehe
skang pkul 5.21pm dan ak masih x kemas langsung lg utk yg nk bwk balek..
alaa bukn ny ak nki bwk balek barg bnyak pon..skadar buku2 je..hehe
balik ni nk study jgk..xleh la nk berlibur lara jew..

lagi stu bas nk kt depan blok je..xperlu nk kalut2 packing..haha
kul 8 ak pack la then 8setengah chow naek bas..
terase lama ny.. da boring ni tnggu..
din pon da mcm org gile ak tngk..
bilik air da la rosak, nk mandi xleh..bangan
k..happy holiday!

Thursday, January 20, 2011

lama den tak post !

HAHAHA! nk gelak jap..
lame da ak x post ape2..al maklum lah jadi budak U kan skang..
u ngn matrik laen..busy u lagi okey..haha


so actlly, ak pon xtahu sbnrnya ape yg ak sibukkan..hhu
yang pasti ak rase hidup ak skang full je. x kire lah dengan ape pon.
everyday kelas dari kul 8am smpai kul 12pm then kul 2pm smpai kul 5pm x termasuk hari kamis,jumaat yg kelas 4,5 jam je sehari.

ok sbnrny post ni ak nk cerita tntg hosemate2 ak.
kiteorg agak gile2 dan ak rase rumah kitrorg lah paling happening kt kolej ni..haha
sumpah! xtipu..tiap2 malam bagai nk pecah rumah..
mcm budak2 plak padahal dah duk u. haishh..
penghuni2 rumah terdiri drpd aku(kema) and......

nama : anis (lelaki bkn perempuan ye)
kos : dip in foodtech
asal : melaka

nama : husin kacak
kos : dip in sc
asal : johor

nama : shahril panjang
kos : dip in plantation mngement
asal : shah alam

nama : hairi
kos : dip in sc
asal : melaka

nama : din
kos : dip in sc
asal : kelate

nama : syahmi
kos : dip in sc
asal : penang

ni lah geng2 sp2 tingkat 4 rumah 7 yang gempak ! haha





Saturday, January 1, 2011

Minggu Destini Siswa




oke.. harini tamat la minggu orntasi. haha
best gler.. da bebas dr pm2..
mulai harini 1.1.11 ak dah bergelar mahasiswa uitn n9..
kos mikrobiologi akn mnjadi tumpuan dlm hidup ak buat wktu ini..
xakan ade benda lain kos ak xnk 'pisang berbua
h dua kali' haha..cehhh



minggu destini siswa ni mmg pack dngn aktvt smpai
ak nk gler..haha
penat nk mampos..byang kan trun berkumpul pkul 5 pagi then pukul 2 malam bru bleh balek ke bilik masing..letih kan..
malm sblm mlm terakhir ade la ckit kjadian x menyenangkan dmana ade siswa yg mngamok..
ye la mengamok la pasal kitorg letih gler PM2 x bagi naek bilik ag...
sek baek la xde perkara yg tdak diingini oke.. haha
majlis perasmian kitrg berjalan dngn lancar je..n mmg best..
mlm last lagi la best..dimana kitorg hepy2 rilek2 je ngn pm2...
then..merdeka! maka abis la mds bermula lah kitrg sbg mahasiswa uitm n9..haha


oke nk mengaku ckit..haha
sepanjang minggu orentasi ni ak ade la ponteng aktivit mds..
haha.... malas la nk trun coz penat sngt..
naseb baek la x kantoi ea..haha




nk ckp ckit pasal uitm ak..
uitm n9 kampus beting tetletak ag pedalaman lah..
bapak jaoh nk kluar ke pekan.. so ni chance ak nk tumpukan perhatian pade buku kot..hehe
kampus ak ni xlah besar sngt,,mtrik selangor lagi besar aseny..haha
kire duk cni xlah penat sngt nk jaln..
ak mnghuni blok sri pilah 2 rumah 47 biilik 32..
cni stail apartmen oke. xde dah bilik2 ni..haha...best
housemate2 ak sume oke.
cuma nk ckp cni ak rase budak2 batch ak ni kurng friendly ckit..ckit je laa..haha



oke..tu sjee.
assalam..muhaha