Slideshow

Saturday, November 27, 2010

its time for MEGGI

megi oh megi..
makanan rutin utk pelajar pokai..hak hak hak
xla..kitorg sbnrya ade duit..p saje je nak mkn megi..
kitorg tau oke megi ni bhya utk kesihatan..hahha

sbnrny slalu gak la ak n geng makan megi nih..
cuma ak x post dlm blog ni je..hehe
makn megi ni bleh wat kite addicted lah..
terutamany ajim,member ak, die klu tngk org mkn megi..mest nk mkn gk..
ak jarang2 je mkn k..haha
memang sOdap leh mkn megi ni. p korang kena ingt la bhya nye k..














p/s :

Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya.Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak.

Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat
sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari.Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera.Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah
berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri. Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai “makan untuk mendapat barah” Kalau istilah James Bond ==>Licence to kill!

No comments:

Post a Comment